Presidenca publikon shpenzimet e vitit 2021, i krahason me vitet e kaluara

30 Janar, 2022 - 2:53 pm

Presidenca e Kosoves kanë publikuar shpenzimet e tyre për vitin 2021, shkruan KultPlus.

Këshilltarja e Presidentës Vjosa Osmani, Learta Hollaj, ka bërë një postim me disa grafika, në të cilat shihen edhe shpenzimet gjatë vitit 2021.

Postimi i plotë:

Me shumë punë të kryera, më pak para të shpenzuara.

Më shumë udhëtime zyrtare të realizura, më shumë para të kursyera.

Në 8 muaj në detyrë, Presidentja Osmani ka realizuar 14 udhëtime zyrtare, ka mirëpritur dhjetëra liderë e figura të larta nga rajoni e bota, ka punuar me transparencë të plotë, dhe ka pas vetëm një udhërrëfyes – vullnetin e qytetarëve.
Në grafikat e postuara shohim:

89% reduktim të shpenzimeve për biletat për udhëtime jashtë vendit në vitin 2021 në krahasim me vitin 2019 (viti 2020 ishte vit pandemik dhe udhëtimet në mbarë botën janë pezulluar pothuajse plotësisht)
85% reduktim të shpenzimeve për akomodim në vitin 2021 në krahasim me vitin 2019.

109,346 EUR të shpenzuara më pak për karburante (96% më pak se në vitin 2019). Thënë ndryshe, 21,058 EUR të shpenzuara nga Zyra e Presidentes së Republikës së Kosovës në vitin 2021, nga të cilat vetëm 5,165 EUR për nevojat e kabinetit.

Vetëm 2,714 EUR të shpenzuara për dreka e darka zyrtare të shtruara për presidentë, senatorë, e figura të larta zyrtare nga vendet mike. Rikujtoj, në të kaluarën, kjo rastiste të ishte shuma e shpenzuar për një drekë/darkë ose 2-3 shishe verë.

Me publikim të shpenzimeve , po e realizojmë edhe një zotim. Sot filluam me publikimin e shpenzimeve të Zyrës së Presidentes dhe kjo praktikë do të realizohet tashmë në vazhdimësi. Nuk ka nevoë të bëhen dhjetëra kërkesa për qasje në shpenzime, sepse shpenzimet do të jenë të qasshme për çdo qytetar.

Punë të mira bëhen edhe duke shpenzuar më pak. Në fakt punët më të mira bëhen kur çdo cent i parasë publike shpenzohet me përgjegjësi. /KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme