PriFest prezanton filmat garues në programin e filmave të metrazhit të mesëm

27 Gusht, 2023 - 3:20 pm

PriFest ka prezantuar programin e filmave të metrazhit të mesëm të edicionit të sivjetë, përcjell KultPlus.

Në vijim gjeni postimin e plotë të PriFest:

Prezentojmë filmat garues në programin e filmave të Metrazhit të Mesëm. Dy premiera botërore dhe dy ndërkombëtare. Filma emocionues nga katër vende evropiane në këtë format unik filmik.

SI NE VAJ – nga Aulona Mustafa, Zvicër/ Premierë Ndërkombëtare(25 min).

Nadie, një e ve e re, jeton nën vëzhgimin e vazhdueshëm nga kunatat e saj. Një autoportret që i shfaqet asaj nga e kaluara, e vë në pikëpyetje mënyrën e saj të jetesës.

A BIG WALL – nga Maarten Loix Belgjikë /Premierë Ndërkombëtare (42 min).
Një vit pasi babai i tyre vdiq, një astrofizikan dhe vëllai i tij, një ndërmjetës sigurimesh, fillojnë procedurën për të shitur një pjesë të vogël të tokës që kanë trashëguar.

DENISE EST MORTE CE SOUIR – nga Loïc Vanelle, Francë/ Premierë Botërore (35 min).
Merlin, arkëtar, komunikon me të vdekurit në supermarketin e tij. Natalie dëshiron të dëgjojë mendimet e fundit të shoqes së saj Denise.

TUNNEL AT THE END OF THE LIGHT – nga Pető Szabolcs, Hungari/ Premierë Botërore (49 min).

Përmes fatit individual të një njeriu, filmi ynë i pavarur artistik tregon se si do të jetë jeta jonë në një të ardhme jo shumë të largët, kur bota jonë është shumë e ndryshme në gjithçka, përveç pamjes. Një njeri, duke u fshehur, mundohet të gjejë lirinë në një botë shtypëse. Nëpërmjet historisë së tij, ne reflektojmë nëse është e mundur të mbetemi njerëzor në një botë të tillë./KultPlus.com

Të ngjajshme