Princi Andrew do të përballet në gjyq për sulm seksual

12 Janar, 2022 - 8:00 pm

Një gjykatë federale në Nju Jork hodhi poshtë mocion për të rrëzuar padinë kundër Princit Andrew të ngritur nga Virginia Giuffre, një grua që pretendon se ishte trafikuar seksualisht te mbretëria kur ishte e mitur.

“Ankesa e zonjës Giuffre nuk është as e pakuptueshme dhe as e paqartë”, shkroi gjyqtari Lewis Kaplan në vendim.

“Ai pretendon incidente diskrete të abuzimit seksual në rrethana të veçanta në tre vende të identifikueshme. Ai identifikon se kujt ia atribuon atë abuzim seksual”.

Giuffre pretendoi në padi se financieri i ndjerë Jeffrey Epstein e trafikoi atë dhe e detyroi të bënte seks me miqtë e tij, duke përfshirë princin, dhe se Andrew ishte në dijeni se ajo ishte një e mitur 17-vjeçare në atë kohë.

Princi Andrew i ka mohuar akuzat dhe ka lëvizur për të hedhur poshtë padinë.

Avokatët e tij argumentuan se padia e saj shkelte kushtet e marrëveshjes së zgjidhjes së saj të vitit 2009 me Epstein në Florida, në të cilën ajo ra dakord për një “lirim të përgjithshëm” të pretendimeve kundër Epstein dhe të tjerëve. Kjo marrëveshje, e cila u publikua javën e kaluar, tregon se Epstein i pagoi Giuffre 500,000 dollarë për të hequr dorë nga rasti pa asnjë pranim përgjegjësie ose faji. Emri i princit nuk shfaqet në mënyrë eksplicite.

Avokati i Giuffre, David Boies, ka thënë se marrëveshja është e parëndësishme për pretendimin e saj kundër princit, duke vënë në dukje se Andrew nuk dinte për të në atë kohë dhe se nuk zbatohej për të.

Familja mbretërore mund të përballet me gjyq midis shtatorit dhe dhjetorit 2022. Akuzat e gjata kundër Andrew tashmë e kanë dëmtuar në mënyrë dramatike pozitën e tij publike, ndërkohë që ai u tërhoq nga detyrat mbretërore në fund të 2019.

Epstein, i cili u deklarua fajtor në vitin 2008 me akuzat për prostitucion, u padit për trafikim seksual në korrik 2019. Prokurorët e akuzuan atë për kryerjen e një skeme të gjatë dekadash të abuzimit seksual të vajzave të mitura, por ai vu vetëvra në burg para se të mundej përballet me gjyqin. /KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme