Prishtina po bëhet me sallë koncertale, për çmimin e parë do të ndahen 50 mijë euro

20 Nëntor, 2020 - 4:14 pm

Në javë e ardhshme do të hapet konkursi ndërkombëtar për projektimin arkitektonik të Sallës Koncentrale, konkurs ky që do të zgjas që do të zgjas 75 ditë, shkruan KultPlus.

Nëpërmjet një postimi në Facebook , Kryetari i Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti ka bërë të ditur se projekti i adaptimit te objektit ish Gërmia për Sallë Koncertale do të bëhet në atë mënyrë që të ruajnë elementet e trashëgimisë që ka ky vend.

“Konkursi ndërkombëtar për projektimin arkitektonik të kësaj Salle Koncertale do të hapet javën e ardhshme dhe do të zgjasë 75 ditë. Përmes këtij projekti do të ruajmë elementet e trashëgimisë të cilat i ka ky objekt duke e adaptuar në Sallë Koncertale që do të ketë sallën e madhe me 800 ulëse dhe sallën e vogël me 200 ulëse”, ka shkruar Ahmeti.

Tutje ai ka shtuar se përzgjedhja e projekteve do të bëhet nga juria profesionale që do të ketë edhe anëtarë ndërkombëtar, si dhe çmimi i parë do të shpërblehet me 50.000 euro.

Më poshtë mund të lexoni statusin e tij të plotë

Jam jashtëzakonisht i lumtur që sot bashkë me Drejtoreshën për Kulturë Blerta Basholli gjatë konferencës për shtyp i shpalosem detajet lidhur me projektin e adaptimit te objektit ish Gërmia për Sallë Koncertale.

Konkursi ndërkombëtar për projektimimin arkitektonik të kësaj Salle Koncertale do të hapet javën e ardhshme dhe do të zgjasë 75 ditë. Përmes këtij projekti do të ruajmë elementet e trashëgimisë të cilat i ka ky objekt duke e adaptuar në Sallë Koncertale që do të ketë sallën e madhe me 800 ulëse dhe sallën e vogël me 200 ulëse.

Juria profesionale e cila do të bëjë përzgjedhjen e projekteve do të ketë anetarë ndërkombëtare dhe cmimi i parë do të shpërblehet me 50.000 euro.

Salla Koncertale do të jetë nikoqire e komunitetit të artistëve vendorë e ndërkombëtare dhe do të pasurojë dhe përmirësojë cilësinë e jetës kulturore të Prishtinës./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme