Projektohet qendra kulturore ‘Nexhmije Pagarusha’

18 Mars, 2021 - 7:13 pm

Ministria e Kulturës Rinisë dhe Sportit ka bërë përzgjedhjen e projektit në bazë të së cilit do të ndërtohet kjo qendër kulturore në fshatin Pagarushë të Malishevës.

Kjo qendër kulturore pritet të kushtojë rreth 23 mijë euro mirëpo ende nuk ka përllogaritje se sa mund të kushtoj konkretizimi i këtij objekti.

Arkitekti Lulzim Gashi, i cili drejton kompaninë që ka fituar këtë tender, ka shpjeguar se formësimi arkitektonik është arritur duke ndërlidhur lokacionin në fshatin Pagarushë, respektin ndaj këngëtares dhe kërkesave për këtë qendër kulturore, transmeton KultPlus.

Sipas Gashit, ky projekt ka formë të pastër gjeometrike, materiale të harmonizuara dhe formësim bashkëkohor. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme