Prokurorja Speciale Drita Hajdari nderohet me “Çmimin për Guxim – Vasfije”

14 Tetor, 2021 - 1:22 pm

QKRMT-ja nderon Prokuroren Speciale Drita Hajdari me: “Çmimin për Guxim – Vasfije”, çmim për të cilin ka njoftuar organizata QKRMT, shkruan KultPlus.

Ju sjellim të plotë komunikatën e QKRMT:

Këtë vit, në 22 vjetorin e themelimit, Qendra Kosovare për Rehabilitimin e Viktimave të Torturës – QKRMT, nderon Prokuroren, Znj. Drita Hajdari me “Çmimin për Guxim – Vasfije” (Vasfije Courage Award), për përkushtimin e saj në kërkim të drejtësisë për viktimat e dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë.

Themeluar në vitin 2019, ky çmim vjetor nderon individë ose organizata/institucione që kanë treguar guxim, përkushtim dhe udhëheqje të jashtëzakonshme në avancimin e kauzës së mbijetuarve të dhunës seksuale që nga koha e luftës në Kosovë, duke sjellë ndryshime të prekshme në përmirësimin e jetës dhe mirëqenies, si dhe integrimi shoqëror dhe kulturor i kësaj kategorie të cenueshme./ KultPlus.com

Të ngjajshme