Protestojnë artistët: Askush nuk mund ta rishkruajë Historinë e Kosovës

28 Korrik, 2020 - 9:40 am

Shumë artistë të njohur të Kosovës, mbrëmë në mënyrë të organizuar kanë postuar mesazhe për drejtësinë ndërkombëtare. Ata nëpërmjet mesazheve të drejtpërdrejta dhe sensibilizimit me viktimat e luftës, kanë kërkuar nga ndërkombëtarët që të gjykojnë dhe të dënojnë kriminelët serbë, shkruan KultPlus.

Kësaj nisme i janë bashkuar artistët si: Shëngjyl Ismaili, Agan Asllani, Jeton Zogiani, Ylber Bardhi, Kushtrim Sheremeti, Kushtrim Qerimi e shumë të tjerë.

Më poshtë janë disa nga mesazhet që janë postuar nga artistët e njohur të kinos dhe teatrit të Kosovës:

“Pse nuk po i gjykoni kriminelët serbë që i kryen mbi 400 masakra mizore mbi popullsinë shqiptare? #duamdrejtësi”.

“Askush nuk mund ta rishkruajë Historinë e Kosovës! #meçlirimtarët”.

“Pse po i amnistoni kriminelët serbë që i dhunuan mbi 20 mijë gra shqiptare? #duamdrejtësi”.

“Serbia e spastroi etnikisht Kosovën dhe dëboi mbi 1 milion shqiptarë nga shtëpitë e tyre. #duamdrejtësi”.

“Kriminelët serbë i dogjën mbi 120 mijë shtëpi të shqiptarëve. #duamdrejtësi”.

“Shteti i Serbisë vrau rreth 11 mijë shqiptarë të pafajshëm. #kuështëdrejtësiandërkombëtare”.

“Mbi 1300 fëmijë shqiptarë u vranë nga kriminelët serbë, të cilët lëvizin lirshëm kudo nëpër botë. #kjonukështëdrejtësi”.

“Zbardhni fatin e 1653 personave të pagjetur! #namungojnë”. “Ku janë varrezat masive? I duam eshtrat e familjarëve tanë. #duamdrejtësi”.

“Kosova është turpi i drejtësisë ndërkombëtare! #drejtësieturpit”. / KultPlus.com

Të ngjajshme