займ на карту онлайн потребительский кредит

Provimi i Maturës Shtetërore do të mbahet më 4 korrik

28 Maj, 2020 - 8:19 pm

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit ka njoftuar të enjten se Provimi i Maturës Shtetërore do të mbahet më 4 korrik.

“Në dokumentin ‘Informata, udhëzime dhe rregulla për kandidatët (maturantët) – për Provimin e Maturës Shtetërore 2020’, i cili është miratuar nga Komisioni Shtetëror i Maturës, janë elaboruar informacionet dhe shpjegimet përkatëse rreth këtij procesi ku përfshihen: afatet me rëndësi, informatat dhe rregullat e përgjithshme, organizimi kohor për ditën e testimit, rregullat me rastin e futjes në qendrën e testimit, rregullat gjatë marrjes së udhëzimeve për testin, rregullat gjatë testimit, informata dhe udhëzime rreth testit, udhëzime për plotësimin e fletë-përgjigjes, etj”, thuhet në njoftim.

Sipas MASHTI-t, meqë mbajtja e Provimit të Maturës Shtetërore 2020 realizohet në rrethana specifike si rezultat i pandemisë, në këtë dokument janë përfshirë edhe udhëzimet rreth masave parandaluese që lidhen me mbrojtje nga COVID-19.

Shkaku i pandemisë, shkollat në Kosovë janë mbyllur që nga mesi i marsit.

Të ngjajshme