Pulla më e rrallë postare në botë, rikthehet në Britani për herë të parë pas 143 viteve

16 Korrik, 2021 - 10:20 am

Fotot: Sotheby’s/PA

Pulla më e rrallë në botë po kthehet në Britani për herë të parë pas 143 viteve.

Guiana Britanike 1c Magenta (1856), e cila është përshkruar si “Mona Lisa e botës së pullave”, u ble për 8.3 milion dollarë nga tregtari i rrallë i pullave Stanley Gibbons në ankand muajin e kaluar, transmeton KultPlus.

Për gati një shekull e gjysmë, pulla është mbajtur në koleksionet jashtë vendit, por ajo tani do të shfaqet në dyqanin kryesor Stanley Gibbons në Londrën qendrore. Gibbons tha se kjo pullë mendohet të jetë artikulli më i vlefshëm i prodhuar në botë, rreth 2.5 milion herë më i vlefshëm se ari 24 karat.

Gjatë transportimit në Britani, pulla do të ketë një siguri të madhe. Pulla do të vendoset në një sallë ekspozite, ku do të ruhet në një kasafortë para se të shfaqet në një kornizë të porositur posaçërisht, me zero oksigjen.

Vula tetëkëndore, e shtypur në të zezë në letër të purpurt dhe me përmasa 29 x 26 mm, përmban një anije me vela me tre maste, si dhe moton “Damus Petimus Que Vicissim” që përkthehet në “ne japim dhe presim në kthim”.

Tregtari tha se po harton plane për të vënë pullën në dispozicion të koleksionistëve përmes një skeme të pronësisë së përbashkët, duke sugjeruar që aksionet në pikturat kryesore mund të shiten për më pak se 20 £.

Graham Shircore, shefi ekzekutiv i Stanley Gibbons, tha: “Giana Britanike 1c Magenta është me të vërtetë graili i shenjtë i filatelisë. “Është me të vërtetë një lloj, dhe ne jemi të kënaqur që po e mirëpresim atë përsëri në tokën Britanike, ku shpresojmë të mbetet.

Pulla ishte ekspozuar më parë në Muzeun Kombëtar të pullave në Uashington DC, si hua nga ish-pronari i saj, krijuesi amerikan i këpucëve Stuart Weitzman. / KultPlus.com

Të ngjajshme