Punoi pa pushim për ndryshim, dita e Martin Luther King Jr. shënohet sot në Amerikë

17 Janar, 2022 - 2:32 pm

Dita e Martin Luther King, Jr. nderon aktivistin dhe ministrin e të drejtave civile që ndihmoi në sjelljen e ndryshimit dhe drejtësisë racore gjatë jetës së tij, transmeton KultPlus.

Rruga drejt krijimit të festës ishte po aq e mundimshme sa ajo e lëvizjes për të drejtat civile, u deshën 15 vjet për t’u realizuar, por ende puna mbetet.

Si një nga zërat dhe aktivistët kryesorë të lëvizjes për të drejtat civile në vitet 1950, Martin Luther King, Jr ndihmoi në krijimin e Aktit të të Drejtave Civile të vitit 1964 dhe Aktit të të Drejtave të Votimit të vitit 1965.

Jeta e tij u shkurtua kur ai ishte vrarë më 4 prill 1968 në Memphis, Tennessee ndërsa qëndronte në një ballkon jashtë dhomës së tij në Motelin Lorraine.

Në këtë ditë përkujtimi për heroin e të drejtave civile, amerikanëve u kërkohet të mos pushojnë, por të ndërmarrin veprime për të krijuar Komunitetin e Dashur.

“Çfarë po bëni për të tjerët sot?” është ajo që Martin Luther King Jr besonte se ishte pyetja më urgjente e jetës. /KultPlus.com

Martin Luther King Jr. Day Volunteer Opportunities in Philly

Të ngjajshme