Qytetet më shumëngjyrëshe në botë (FOTO)

5 Qershor, 2023 - 3:30 pm

A ka ndonjë gjë më gazmore se qytetet që manifestojnë gjallëri nëpërmjet ngjyrave?

Qoftë nëse ndërtesat janë të gjitha të lyera në të njëjtën ngjyrë, ose, akoma më mirë, secila shtëpi me një ngjyrë të ndryshme, qytetet e ndritshme dhe të gëzuara krijojnë jo vetëm mundësi perfekte fotografike, por rrisin jashtëzakonisht humorin e vendasve dhe vizitorëve.

Zgjedhja e ngjyrave nuk është gjëja e parë që na vjen në mendje kur mendojmë për qytetet, por në fakt, në rrëmujën e ditëve të sotme, na bëjnë t’i dallojmë gjërat e veçanta në metropolet e betonit me të cilat jemi mësuar.

Qytetet nuk duhet të jenë domosdoshmërisht sinonim i ngjyrës gri. Ngjyrat e gjalla në zonat urbane duken pothuajse si një ide e dalë nga një libër për fëmijë.

Megjithatë, zonat publike shumëngjyrëshe nuk janë vetëm ide për libra me tregime.

Ka një numër qytetesh shumëngjyrëshe në mbarë botën që presin të zbulohen dhe 24 prej tyre i kemi listuar si më sipër. / a2cnn / KultPlus.com

Të ngjajshme