Rama: Do e shpallim gjendjen e fatkeqësisë natyrore

23 Mars, 2020 - 7:30 pm

Shqipëria pritet ta shpallë gjendjen e fatkeqësisë natyrore.

Lajmin e ka dhënë vetë kryeministri Rama gjatë një interviste televizive në abcneës. Rama deklaroi se është thjesht një akt formal dhe se situate me koronavirusin është më e rëndë se ajo që kaploi Shqipërinë më 26 nëntor, me tërmerin që i mori jetën dhjetëra personave.

Pjesë nga intervista:

Është më e rëndë kjo situatë lufte apo ajo e tërmetit?

Padiskutim është kjo pasi në këtë luftë jemi vetëm në ndryshim me atë që bëmë me tërmetin që shtrime dorën me argumenta që të na ndihmonte. Kjo është një luftë që jemi të vetëm, pa dyer të hapura që patjetër mund të hapen më vonë.

Pse nuk shpallni gjendjen e fatkeqësisë natyrore?

Kjo është një pyetje që bëhet gjithmonë, kjo është një situatë që na ka gjetur në një gjendje fatkeqësie sidomos në vijën e kuqe ku e kishim të shpallura më parë ne nuk i kemi lënë gjë mangut asgjë. Do e bëjmë dhe atë por nuk është një ndryshim është thjesht akt formal.

Kur mund ta bëni një gjë të tillë apo kur situata mund të rëndohet?

Kur ta bëjmë do jua themi, është një akt formal.

Të fundit

Të ngjajshme