Revista amerikane shkruan për nismën e shqiptarit në New York, ‘Ushqim për të gjithë’

28 Shtator, 2020 - 6:00 pm

“Ushqim për të Gjithë” u quajt organizimi që u mbajt më 20 shtator në Jerome Avenue, në lagjen Bedford Park në Bronx.

Ngjarja u organizua nga Aleksander Nilaj, themelues dhe president i Shoqatës Shqiptaro Amerikane “Albanian American Open Hand Association Inc. (AAOHA)” si dhe me ndihmën e organizatës vullnetare “Bake Back America”, Miriam Quiñones reportere dhe fotografe në “Noreood News”, dhe Melisa Subin nga “Subin Associates, LLP”.

Rreth 80 kuti me ushqime të thata dhe të freskëta iu dhanë rreth 75 banorëve vendas.

Shoqata Shqiptaro Amerikane “Albanian American Open Hand Association Inc. (AAOHA)” ka planifikuar shpërndarje të ngjashme ushqimore në Bronx për muajt në vazhdim dhe planifikon të bëjë më shumë në të ardhmen pasi pasiguria ushqimore vazhdon të jetë një shqetësim pas rënies ekonomike të shkaktuar nga pandemia e koronavirusit.

Aleksander Nilaj, u pa duke shpërndarë kuti me ushqime ditën, së bashku me disa lodra për fëmijë. Një “frigorifer për komunitetin” i mbushur me ushqime të paketuara ishte një tjetër risi në këtë ditë.

Mesazhi i përcjell nëpërmjet nismës “Frigoriferë për komunitetin” konsistonte në faktin që njerëzit mund të marrin atë që duan prej tyre dhe gjithashtu donatorët mund të dhurojnë ushqim dhe ta vendosin brenda për ta marrë të tjerët pa asnjë kosto. Sidoqoftë, njerëzit janë informuar që të mos lënë qumësht ose mish të gjallë.

Pothuajse të gjithë organizatorët dhe marrësit e ushqimit u panë duke mbajtur maska për të respektuar rekomandimet në lidhje me zvogëlimin e përhapjes së koronavirusit, ndërkohë që raportimet për një valë të dytë vazhdojnë në të gjithë botën.

Kutitë e ushqimeve të shpërndara u përgatitën nga “Great Performance” dhe sponsorizuan nga Shoqata Shqiptaro Amerikane e Duarve të Hapura “Albanian American Open Hand Association Inc. (AAOHA)”.

Miriam Quinoñes ishte e kënaqur me suksesin e ngjarjes dhe lëshoi një mesazh falënderimi në faqen e saj në Facebook.

“Aleksander Nilaj dhe unë falënderojmë të gjithë ata që erdhën për të ndihmuar në këtë nismë. Ne shpërndamë 80 kuti me ushqim. Zoti ju bekoftë të gjithëve. ” shkroi ajo. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme