Rreth 455 mijë euro është shuma shtesë që u sigurua për federatat e sportit

28 Dhjetor, 2021 - 5:15 pm

Rreth 455 mijë EUR është shuma shtesë që u sigurua javën e kaluar për federatat e sportit.

Mbështetja e përgjithshme për Komitetin Olimpik, federatat, klubet dhe sportistët gjatë vitit 2021 është 6,35 milionë EUR, një rritje prej 57 përqind krahasuar me vitin 2020 dhe 51 përqind krahasuar me vitin 2019, bënë të ditur ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Hajrulla Çeku.

Brenda programit të ringjalljes sporti dhe sportistët kanë përfituar 2.28 milionë euro:

27 federata (dhe KOK e KPOK)
214 klube sportive (dhe organizata)
178 sportistë.

Mbështetja e përgjithshme për federatat e sportit gjatë vitit 2021 është mbi 4 milionë EUR, një rritje prej 115 përqind krahasuar me vitin 2020 dhe 60 përqind krahasuar me vitin 2019.

“Siç e kemi shpallur nga fillimi, sporti është prioritet nacional i qeverisë. Viti i ardhshëm, ndër tjerash, do të na gjejë me:

Strategjinë dhe Planin e Veprimit për zhvillimin e sportit,
Programin afatgjatë për funksionalizimin e ligave sportive në të gjitha shkollat e vendit,
Përfundimin e disa projekteve të trashëguara dhe nisjen e të rejave në infrastrukturë sportive,
Programin për brandimin ndërkombëtar të Kosovës si “Shtet i Xhudos”,
Formulën e re të financimit të klubeve sportive nga shteti (përfshi trajnerët sportiv),
Politikën e re të kategorizimit, vendosjen e rregullsisë financiare dhe rilicensimin e federatave të sportit”, shkruan ai. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme