Së shpejti fillon festivali i teatrove, ‘PrizrenFest’

10 Korrik, 2024 - 3:21 pm

Duke filluar nga data 21 deri më 28 korrik shënohet këtë vit edicioni më i ri i festivali të teatrove, ‘PrizrenFest’.

Për gjatë kësaj jave, pritet që të mbahen evente të ndryshme kulturore dhe shfaqje.

Festivali Ndërkombëtar i Teatrit në Hapur – PRIZREN FEST, është i përkushtuar për të promovuar zhvillimin e artit teatror dhe për të ofruar një përvojë unike kulturore për audiencën duke organizuar një festival vjetor të teatrove në ajër të hapur. Për të shfaqur shfaqje teatrale me cilësi të lartë, për të mbështetur artistë të rinj dhe të afirmuar, duke nxitur mirëkuptimin kulturor dhe kohezionin social, duke frymëzuar të rinjtë për t’u angazhuar me artin dhe duke kontribuar në zhvillimin kulturor dhe ekonomik të komunitetit në përgjithësi.

Edicioni i parë i festivalit u mbajt për 5 net të plota në qytetin e bukur të Prizrenit/Kosovës, duke pritur shumë artistë profesionistë nga Italia, Rumania, Bosnja dhe Hercegovina, Shqipëria dhe Turqia./KultPlus

Të ngjajshme