“Shijet e Dukagjinit”, një përmbledhje e rrëfimeve autentike të banorëve të rajonit të Dukagjinit

6 Qershor, 2023 - 1:30 pm

 

Këtë javë do të bëhet lansimi i publikimit “Shijet e Dukagjinit. Ky publikim sjell një përmbledhje të rrëfimeve autentike të banorëve të rajonit të Dukagjinit për traditat e ushqimit të familjeve dhe rrethit të tyre.

Hulumtimi është realizuar nga Jeton Jagxhiu dhe Fejsal Demiraj, ndërsa publikimi është mbështetur nga ChwB Kosova me financim të Qeverisë Suedeze.

Promovimi do të mbahet më datë 8 qershor, ora 19:00 në Menzën Ramiz Sadiku.

Gjatë këtij promovimi do të ketë edhe panel diskutimi me temën “Trashëgimia e Ushqimit e Rajonit të Dukgjinit”.

Krejt në fund do të ketë edhe koktej rasti me ushqime dhe pije nga Rajoni i Dukagjinit, rikrijim i recetave të zgjedhura nga libri, të krijuara nga Fejsal Demiraj, shoqëruar me një performancë nga Nezafete Shala & Band. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme