Shkencëtarët bëjnë zbulimin historik, kështu dukej paraardhësi jonë para 3.8 milionë viteve

29 Gusht, 2019 - 12:00 pm

Shkencëtarët kanë gjetur një kafkë të plotë të një njeriu i cili besohet se ka jetuar rreth 3.8 milionë vite më parë.

Zbulimi historik është bërë në Etiopi të mërkurën dhe mund të hedhë akoma më shumë dritë mbi mënyrën se si kanë evoluar njerëzit.

Kafka, e cila ka marrë emrin”MRD”, u zbulua jo shumë larg ku u gjet Lucy, një paraardhëse e lashtë e njerëzve modernë, dhe tregon se këto dy specie mund të kenë ekzistuar bashkë përpara 100,000 viteve.

Paleo-antropologu Yohannes Haile-Selassie u shpreh:

Kjo kafkë është një nga fosilet më të plota të hominidëve më të vjetër se 3 milion vjet. Si duket do të bëhet një ikonë tjetër e evolucionit njerëzor.”

“Toumai” (i species Sahelanthropus tchadensis) është rreth 7 milion vjet i vjetër dhe konsiderohet nga disa paleontologë si përfaqësuesi i parë i prejardhjes njerëzore. Ajo u zbulua në 2001.

Ardi (për Ardipithecus ramidus, një specie tjetër e hominidëve) u gjet në Etiopi në 1994 dhe besohet të jetë rreth 4.5 milion vjeçar.

Dhe Lucy, Australopithecus afarensis, u zbulua në Etiopi në 1974 dhe është  3.2 milion vjet vjeçare.

Australopithecus afarensis është një nga speciet më të gjata të jetës dhe më të studiuara të njeriut.

Kafka e re, MRD, i përket species Australopithecus anamensis, një nga llojet e hershme njerëzore me jetë më të gjatë dhe specia më e studiuar. / Gazetaexpress / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme