Shkolla Finlandeze aprovohet të ofroj program dhe diplomë të klasit botëror të ‘Cambridge’ për nxënësit e shkollës së mesme

27 Shkurt, 2020 - 1:30 pm

Shkolla Finlandeze në Kosovë është akredituar dhe aprovuar nga Cambridge Assessment International Education (pjesë e Universitetit të Cambridge) për të ofruar programin dhe diplomën e mirënjohur të Cambridge për shkolla të mesme. Hapja zyrtare do të bëhët me një ceremoni rasti e cila mbahet me 5 Mars nga ora 17:00 në kampusin e Shkollës Finlandeze edhe me pjesëmarrjen e Atasheut Kulturor & Drejtorit të British Council dhe Zv Ambasadorës së Finlandës në Kosovë.

Cambridge Advanced përgatit nxënësit për universitet dhe arsim të lartë dhe ju mundëson atyre të marrin diplomën e shkollës së mesme e njohur si Cambridge International AS & A Level. Diploma e Cambridge për shkollë të mesme është njëra ndër diplomat më të njohura, të pranuara, dhe të respektuara në botë sa i përket kualifikimeve të shkollës së mesme.

Christine Özden, Drejtoreshë Ekzekutive e Cambridge Assessment Inernational Education, thotë: “Me kënaqësi të madhe ju njoftojmë se Shkolla Finlandeze në Kosovë i është bashkuar komunitetit botëror të shkollave Cambridge dhe ne mezi presim të kemi një marrëdhënie të gjatë dhe produktive me ta.”

Kaija Leena Salovaara, Drejtoreshë e Shkollës Finlandeze në Kosovë, thotë: “Jemi të lumtur që jemi akredituar dhe aprovuar për ofrimin e programit Cambridge A Levels e cila iu ofron mundësi të shkëlqyera nxënësve tanë në shkollë të mesme për t’u pranuar në disa nga universitetet më të mira në botë dhe në të njëjtën kohë të përgatiten për jetë përmes zhvillimit të shkathtësive të shekullit 21. Në këtë mënyrë, ne bëhemi shkolla e parë dhe e vetme ndërkombëtare në vend e cila ofron një diplomë ndërkombëtare për nxënësit në shkollë të mesme.”

“Shkollat Cambridge” mund të transformojnë kurrikulën e tyre në mënyrë që t’iu përshtaten mënyrës se si ato dëshirojnë që nxënësit e tyre të mësojnë – me një numër të llojllojshëm të lëndëve dhe mënyra fleksibile të ofrimit të këtij programi. Ky program poashtu ndihmon nxënësit të zbulojnë aftësi të reja dhe një botë më të gjerë, si dhe i pajis ata me shkathtësi të transferueshme të nevojshme për jetë, dhe kështu mund të arrijnë sukses në shkollë, universitet, dhe punë. Një program i tillë do të ofrojë mundësinë e kombinimit të praktikave më të mira të sistemit arsimor finlandez me rigorozitetin dhe prestigjin e kurrikulës dhe kualifikimeve të Cambridge.

Çdo vit, rreth një milion nxënës nga 10,000 shkolla në 160 vende të ndryshme përgatiten për të ardhmen e tyre me programet dhe kualifikimet e Cambridge. Suksesi me Cambridge ka rezultuar në raste të shumta të pranimit të nxënësve në universitetet më të mira në botë – në SHBA, Mbretëri të Bashkuar, Australi, Kanada, Gjermani, Finlandë dhe vende të tjera. Për më shumë informata mund të klikoni në këtë link www.cambridgeinternational.org

Me sistemin numër 1 në botë për edukim; me mësuesit më të mirë në botë, ata finlandez; me teknologjinë më të avancuar dhe iPad edukativ për secilin nxënës; me mësimin e bazuar në fenomene e lojra, e jo lëndë; dhe me qasjen krejt ndryshe të të mësuarit dhe zhvillimit të shkathtësive të shekullit 21 tek fëmijët tanë, Shkolla Finlandeze në Kosovë po shihet si një revolucion në sistemin arsimor të Kosovës. Shkolla posedon kampusin inovativ tek rrethi i QMI-së, ndërsa për më shumë informata mund të kontaktoni në 045 235 650, www.kosovo.finnish.school apo ne Facebook: www.facebook.com/ShkollaFinlandeze.

(Shkrim i sponsorizur )

Të fundit

Të ngjajshme