Shkolla Finlandeze tani edhe në Turqi

28 Qershor, 2022 - 9:12 am


Turqi, 27 qershor 2022 – Shkolla Finlandeze në Kosovë, e cila së fundmi është bërë edhe fenomen global duke u përzgjedhur dhe pasqyruar në gjigandin botëror medial, CNN, çdo ditë si CNN Highlight, tani do të jetë edhe në Turqi.

Me marrëveshjen e nënshkruar mes Finnish Schools International, kompanisë amë të Shkollës Finlandeze dhe Okul Yatirimi, investitorët turq do të kenë mundësinë e blerjes së franshizës së këtij modeli të suksesshëm të edukimit. Në 5 vitet e ardhshme, 22 Shkolla Finlandeze do të hapen gjithandej Turqisë përmes modelit të franshizës dhe në bashkëpunim me kompaninë Okul Yatirimi, kompani lidere në fushën e edukimit në Turqi.

Alejtin Berisha, themelues i Shkollës Finlandeze dhe Finnish Schools International, tha se “pas pasqyrimit në CNN, dhjetra investitorë nga e gjithë bota kanë shprehur interesim në sjelljen e këtij koncepti inovativ të edukimit në vendet e tyre dhe ne kemi zhvilluar modelin më të mirë të franshizës, të cilën tani do ta shohim në gjithë botën, dhe për këtë, jam jashtëzakonisht shumë i lumtur”, u shpreh Berisha.
Shkolla Finlandeze në Kosovë është hapur para 4 viteve, duke sjellur një revolucion më sistemin arsimor në Kosovë. Tani modelin e saj do ta shohim edhe në shumë vende nëpër botë. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme