Shqipëria bëhet anëtare në Mekanizmin e Mbrojtjes Civile të Bashkimit Evropian

18 Nëntor, 2022 - 10:22 am

Shqipëria sot firmos për anëtarësimin në Mekanizmin e Mbrojtjes Civile të Bashkimit Evropian (BE).

Marrëveshja do të firmoset mes Ministrit të Mbrojtjes, Niko Peleshi dhe Komisioneri europian për Mbrojtjen Civile, Janez Leanercic.

Anëtarësimi i Shqipërisë në unionin e Mekanizmit të Mbrojtjes Civile të Bashkimit Evropian, është një hap i rëndësishëm për vendin sepse kjo marrëveshje i jep mundësinë Shqipërisë që të jetë pjesë e këtij mekanizmi duke përfituar ndihma në fakt sa i përket fatkeqësive natyrore me të cilat do të përballet vendi ynë.

Mekanizimi Europian i Mbrojtjes Civile i ka ardhur në ndihmë Shqipërisë për shuarjen e zjarreve gjatë verës si edhe me ndihma gjatë tërmetit të vitit 2019. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme