Shqiptari pjesë e Gardës Kombëtare të Ushtrisë amerikane

21 Tetor, 2020 - 1:44 pm

Pas shërbimit në ushtrinë amerikane dhe kontributin në komunitet, shqiptaro-amerikani Robert Gjonaj Donovic vendosi të vazhdojë misionin e tij duke kandiduar në këshillin e qytetit të Livonias, Michigan, SHBA.

Donovic u bë kandidati më i ri në moshë në këshillin e Bashkisë Livonia dhe në SHBA.

Edhe pse është i ri, ai ka shërbyer në forcat e armatosura dhe si oficer rezervë i policisë. Ai tha se ishte rritur për të qenë një shërbëtor i komunitetit si djali i një familje emigrantësh.

Vullneti dhe pasioni për profesionin e kanë shtyrë shqiptaro-amerikanin të guxojë edhe më shumë.

Tashmë ka marrë një detyrë të re, i riu është emëruar së fundmi në Lindjen e Mesme si pjesë e Gardës Kombëtare të Ushtrisë së SHBA-së.

“Sinqerisht, është nderi më i madh i jetës sime,” është shprehur ai. “Unë duhet të shërbej në komunitetin në të cilin jam rritur, në komunitetin që unë dua dhe gjithashtu i shërbej vendit ku familja ime emigroi vetëm 30 vjet më parë. Duke u rritur si fëmijë, gjithmonë kam ëndërruar të isha pjesë e ushtrisë.”

Për arsye sigurie Rob Gjonaj Donovic nuk ka zbuluar vendndodhjen e tij fikse se ku është caktuar dhe se sa kohë të qëndrojë në detyrën e re.

Pavarësisht se ka një diferencë prej shtatë orësh me vendin ku është caktuar Rob do të vazhdojë të jetë pjesë e mbledhjeve të këshillit virtualisht që zakonisht zhvillohen në orë 19:00, ndërsa për Rob do të jetë ora 2 e mëngjesit.

“Kjo është ndonjëherë e vështirë në varësi të orareve, por unë jam shumë mirënjohës ndaj këshillit të qytetit që më bëri të mundur që të shërbej edhe në mënyrë virtuale gjatë kohës që do jem larg në detyrë ushtarake,” tha ai.

Donoviç tha se ai do të vazhdojë të komunikojë me banorët përmes postës elektronike dhe do të bëjë çmos për të qenë në komunikim të vazhdueshëm.

Në fillim të këtij viti, këshilli i qytetit miratoi një urdhëresë që lejonte pjesëmarrjen në distancë në takimet për anëtarët e këshillit që po shërbejnë në ushtri. Donoviç tha se ai nuk ishte në dijeni të ndonjë anëtari të mëparshëm të këshillit të Livonia që mund të ketë qenë në detyrë ndërsa njëkohësisht ishte në detyrë aktive ushtarake, por tha se situata e tij nuk është unike. Donoviç përmendi si shembull ish-kryetarin e Jugut Bend, Indiana, Pete Buttigieg, i cili shërbeu shtatë muaj në Afganistan ndërsa ishte në detyrë.

“Padyshim që nuk është gjëja më e lehtë për të bërë, por të gjithë bëjmë sakrifica personale,” tha Donoviç. “Unë do të vazhdoj t’u përgjigjem postave elektronike, telefonatave dhe letërkëmbimeve personale me banorët, me pronarët e bizneseve dhe kolegët e mi në këshill.”

Këshilltari tha se i mungon familja e tij dhe komuniteti, por është i bindur se ai do të jetë në gjendje të mbajë lidhje dhe të kryejë detyrat e tij si një ligjvënës lokal.

“E kam të lehtë, të jem i sinqertë me ty, krahasuar me ushtarët e kohëve më parë që nuk kishin akses në teknologji.”

Familja e Rob Gjonaj – Donovic

Prindërit e Donovic kanë emigruar në Shtetet e Bashkuara nga Shqipëria në vitet 1980. Familja e tij u vendos qysh në fillim në qytetin e Livonia Michigan, duke punuar e fituar sa për të hapur edhe një restorant familjar, i cili më vonë do të “ndizte” ambiciet e Rob si një sipërmarrës.

Donovic dhe tre vëllezërit e tij të vegjël hynë në sistemin e Shkollave Publike Livonia, ku ai ndoqi Shkollën Fillore Johnson, Shkollën e Mesme Frost dhe mbaroi shkollën e mesme Churchill në 2010.

Duke ndjekur rrugën e familjes së tij, Donoviç filloi biznesin e tij të vogël duke u përqendruar në zhvillimin e pronës. Detyra e kompanisë së tij është shit-blerja e pronave, banesave private dhe ato komerciale, rinovimi i tyre dhe vënia e tyre në treg.

Përveç zotërimit të biznesit të tij, Donoviç është manaxher i biznesit në restorantin e familjes së tij, “Darka e Qetë” që gjendet në Redford, Michigan./ Diaspora Shqiptare/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme