займ на карту онлайн потребительский кредит

Shqiptarja mantelbardhë, mjekja e parë e huaj në Asti të Italisë

9 Janar, 2020 - 8:00 pm

Tregimet me një fund të lumtur nuk ekzistojnë vetëm në libra dhe në imagjinatën e shkrimtarëve, shkruajnë mediat italiane. Jo vetëm në imagjinat, por ka edhe në realitet dhe padyshim ajo është Rozeta Plumbini në të vërtetë, transmeton albinfo.ch.

Rozeta Plumbini, gruaja e parë shqiptare që merr detyrën si mjeke familjeje në Asti të Italisë. E lindur në Shkodër dhe diplomuar për mjekësi, ajo u largua nga vendlindja gjatë vitit 2000 dhe u vendos në qytetin italian të Astit.

Roseta, është aktiviste e komunitetit shqiptar atje, ajo ushtron profesionin e saj dhe është e mirintegruar në shoqërinë e vendit ku jeton.

Mediat italiane e përshkruajnë Roseten si një zonjë e bukur bjonde, Rozeta dhe se ka hap derën e zyrës së mjekut në Corso Casale në një pallto të bardhë, ajo nuk frymëzon frikë, por një ndjenjë të menjëhershme të simpatisë dhe mirëkuptimit, karakteristika që sigurisht kanë ndihmuar për ta bërë atë mjeke dhe kapërcyer të gjitha vështirësitë e hasura dhe që ajo tregon me një buzëqeshje dhe krenari, transmeton albinfo.ch.

“Jam mirë këtu në Itali, bëj atë që kam dashur të bëj – thotë Rozeta – dhe se çdo vit jam e lumtur të shkoj në Shqipëri për të gjetur miqtë e mbetur dhe rrënjët e mia, kur të kthehem mendoj” këtu jam në shtëpi “me pak fjalë, tani jam gjysma shqiptare dhe gjysma italiane dhe gjithashtu këtu kam shumë miq dhe shumë njerëz për të thënë faleminderit – përfundon ajo – Duke filluar nga Shoqata Mjekësore, nga Menaxhmenti nga i gjithë stafi i ASL dhe nga famullia e San Domenico Savio që menjëherë më përkrahën dhe më mbështetën” tha Roseta. /Albinfo.ch /KultPlus.com

Të ngjajshme