ShSK: Ndjehemi të shokuar me lajmin për humbjen e jetës së drejtorit historik të Baletit Kombëtar të Kosovës

7 Maj, 2020 - 12:25 pm

Telegram Ngushëllimi nga Shoqata Sindikale e Teatrit Kombëtar të Kosovës

Shoqata Sindikale e Teatrit Kombëtar të Kosovës, ndjehet e shokuar më lajmin për humbjen e jetës së drejtorit historik të Baletit Kombëtar të Kosovës z. Ahmet Brahimaj.

Ahmet Brahimaj më punën, konsistencën dhe sakrificën e tij pas luftës, atëher kur po rrezikohej shuarja e saj, e ringriti trupën e re të balerinëve të këtij institucioni dhe më angazhimin e tij vetmohues, i’a trasoi rrugën e pandalshme të suksesit.

Rigoroziteti, paanshmeria dhe ndershmëria e shquanin personalitetin e z. Ahmet Brahimaj, të cilat virtyte ai i aplikoi edhe në institucionin që drejtoi, duke e bërë model pune dhe formimi, për të gjitha institucionet tjera kombëtare të kulturës, në nivel vendi.

Aranzhimi i bashkëpunimeve më koreografë të të nivelit të lartë ndërkombëtar, bëri që Baleti Kombëtar i Kosovës, të kthehej në njërin nder institucionet më përfaqësuese kulturore në Republikën e Kosovës e ku meritat më të mëdha për këtë i atribuohën z. Brahimaj.

Z. Ahmet Brahimaj do të mbahet mend edhe për temperamentin e rrallë që kishte, të cilin diti ta sublimoj në punën e tij prej drejtuesi, duke i dhën impuls unik punës ķreative të trupës së balerinëve që kishte nën menaxhim, për ti motivuar ata të dëshmoheshin sa më mirë në skenë.

Më largimin nga jeta të z. Ahmet Brahimaj kultura dhe arti humbi një artist dhe menaxher të vëçant, por jo dhe rrugën e suksesit që ai e trasoi, e cila për të gjithë artistët skenik, është një nder modelet më të mira të arritjeve në art. / KultPlus.com

Të ngjajshme