Sonte ndriçohet me ngjyrë portokalli Biblioteka Kombëtare “Pjetër Bogdani”

25 Nëntor, 2019 - 2:20 pm

Në kuadër të fillimit të fushatës “16 Ditët e Aktivizmit Kundër Dhunës me Bazë Gjinore”, UN Women do të organizojë një ceremoni ku do të ndriçohet Biblioteka Kombëtare “Pjetër Bogdani” me ngjyrë portokalli, shkruan KultPlus.com

Përndryshe, çdo vit në vende të ndryshme zgjidhen ndërtesa ikonike të vendeve përkatëse dhe ndriçohen me ngjyrë portokalli.

Këtu keni njoftimin e plotë të UN Women:

“Shënimi i Fushatës “16 Ditët e Aktivizmit Kundër Dhunës me Bazë Gjinore” Ceremonia e Ndriçimit të Bibliotekës Kombëtare Publike UN Women ka kënaqësi t’ju ftojë në hapjen e Fushatës “16 Ditët e Aktivizmit kundër Dhunës me Bazë Gjinore” e cila do të shoqërohet me ndriçimin e Bibliotekës Kombëtare Publike “Pjeter Bogdani” në Prishtinë në ngjyrën portokalli.

16 ditët e aktivizmit kundër dhunës në baza gjinore është një fushatë ndërkombëtare vjetore që fillon më 25 nëntor, në Ditën Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Grave, dhe zgjat deri më 10 Dhjetor, Ditën e të Drejtave të Njeriut.

Çdo vit ndërtesat ikonike në të gjithë botën ndriçohen në ngjyrë portokalli për të ngritur vëmendjen globale ndaj kërcënimit të dhunës ndaj grave dhe vajzave. Në këtë ceremoni do të marrin pjesë zyrtarë të profilit të lartë nga institucione dhe organizata vendore dhe ndërkombëtare.

Kurse, të pranishmëve do t’i drejtohet Alia El-Yassir, Drejtoreshë Rajonale e UN Women për Evropë dhe Azi Qendrore, si dhe Ulrika Richardson, Koordinatore për Zhvillimin nga Ekipi i Kombeve të Bashkuara në Kosovë. Data: 25 nëntor 2019 (e hënë) Koha: 19:00 Vendi: Biblioteka Publike Kombëtare “Pjetër Bogdani”.

Të fundit

Të ngjajshme