‘Sot i mbusha 94 vjeç, nuk dua dhurata vetëm vaksinë’

6 Mars, 2021 - 4:57 pm

Për 94-vjetorin e nënës së saj, Margot Rockett ka vendosur para shtëpisë së saj një banderolë me një mesazh që ndërthur humorin me indinjatën: “Sot bëj 94 vjeçe! Jo dhuratë, vetëm vaksinë! Ju lutem”.

Në Kanada, çdo rajon është ngarkuar për zbatimin e fushatës së vaksinimit kundër COVID-19. Por, qeveria federale e Justin Trudeau, e ngarkuar me blerjen e vaksinave, është bërë objekt i kritikave këto javët e fundit për furnizimet e ngadalta, si pasojë e vonesave të livrimeve nga kompanitë Pfizer dhe Moderna.

Të martën, në prag të ditëlindjes së Nina Rockett, vajza e saj Margot kuptoi se nënës së saj do t’i mungonte vaksina.

Atëherë, ajo pati një ide për këtë banderolë, shkruar me dorë dhe shfaqur në fasadën e shtëpisë së nënës së saj, në metropolin më të madh të Kanadasë, kufizuar që prej dhjetorit.

“Unë isha e lodhur dhe doja që bota ta dinte se ajo është 94 vjeçe dhe se meriton ta bëjë këtë vaksinë. Ajo dëshiron ta bëjë atë”, shpjegon ajo, duke dënuar në veçanti atë që ajo i konsideron shumë premtime të pambajtura të drejtuesve të vendit.

Pas miratimit të vaksinave të Pfizer-BioNtech dhe Modernas në dhjetor, Kanadaja ishte një prej vendeve të para që ndërmori një fushatë të gjerë vaksinimi, duke iu dhënë prioritet personave të moshuar. /atsh/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme