Sot shënohet Dita Botërore e Oqeaneve

8 Qershor, 2021 - 9:00 am

Dita Botërore e Oqenaneve, që shënohet më 8 qershor, është caktuar nga Kombet e Bashkuara për t’i mbrojtur oqeanet. Në këtë datë, njerëzit në mbarë planetin organizojnë festime për të mbështetur çdo aksion që mbron ujërat. Kjo ditë është caktuar që nga viti 2009 dhe është një rast për të nderuar oqeanet, për të kremtuar produktet që ofron oqeani, për ta çmuar vlerën e brendshme të oqeanit.

Projekti i Oqeanit, në bashkëpunim me Rrjetin Ndërkombëtar të Oqeaneve, janë duke punuar në ngritjen e vetëdijes njerëzore për rolin e oqeanit në jetë, si dhe mënyrat të cilat njeriu mund të ndihmojë.

Dita Ndërkombëtare e Oqeaneve ofron mundësi për t’u kyçur drejtpërdrejtë në mbrojtjen e të ardhmes, përmes iniciativave qytetare – pastrimi i plazheve, programet edukuese, gara, festivale, si dhe ngjarjet e aktivitetet e ndryshme, ndihmojnë në ngritjen e vetëdijes se sa i rëndësishëm është oqeani për jetën. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme