Sot shënohet dita e përdoruesve të karrocës “Mos ma kufizo lëvizjen”

1 Mars, 2020 - 10:00 am

Sot në sheshin e Prishtinës duke filluar nga ora 12:45, do të mbahet marshi me moton “Mos ma kufizo lëvizjen” që ka për qëllim vetëdijesimin e shoqërisë për mungesën e infrastrukturës në Kosovë për personat me aftësi të kufizuara.

Personat me aftësi të kufizuara shpesh konsiderohen si grup i margjinalizuar si pasojë e stigmës qytetare si dhe nga mungesa e përkrahjes institucionale.

Në marshin e lartpërmendur pritet të marrë pjesë edhe kryeministri i vendit, Albin Kurti. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme