Sot shënohet Dita Globale e Filmit

11 Shkurt, 2023 - 10:16 am

Dita Globale e Filmit festohet të shtunën e dytë të shkurtit të çdo viti, për të përkuar me sezonin e Oskarit. Këtë vit, ajo zhvillohet më 11 shkurt.

Kjo ditë u krijua për të festuar fuqinë e filmave dhe aftësinë e tyre për të frymëzuar dhe lëvizur njerëzit dhe për të transformuar jetët. Dita Globale e Filmit u ofron njerëzve një mundësi për të ndjekur publikimet më të fundit të filmave. E vendosur në mes të sezonit Oscar, data është e përkryer që adhuruesit e filmave të mblidhen për të parë dhe diskutuar filmat më të fundit. Kjo i lejon ata të lidhen me dashurinë e tyre të përbashkët për historitë e mira të treguara në celuloid.

Kjo ditë u krijua nga Akademia e Arteve dhe Shkencave të Filmit, në mënyrë që adhuruesit e filmave në mbarë botën të mund të festonin për filmat e tyre të preferuar.

Akademia gjithashtu donte t’u ofronte njerëzve mundësinë që të kalonin një ditë për t’u bashkuar dhe diskutuar filma me akademinë, si dhe me adhuruesit e tjerë të filmit. Një ditë e veçantë e caktuar për filma u jep njerëzve një mundësi për të rishikuar klasikët, për të rishikuar filmat e tyre të preferuar dhe për të kapur publikimet më të fundit.

Vendosja e ditës në mes të sezonit Oscar u bë qëllimisht për të inkurajuar njerëzit të merrnin pjesë në emocionet që rrethojnë filmat e nominuar për Oscar, si dhe publikimet më të mira të vitit./KultPlus.com

Të ngjajshme