Sqepori në rrezik për zhdukje, shkaktar është degradimi i habitateve

23 Nëntor, 2020 - 7:07 pm

Shkencëtarët australianë kanë hasur në sqeporin apo shtazën e quajtur “platypus”, pas disa kërkimesh të thella në habitatet gjysmë-ujore.

Sqepori ishte zhdukur tash e disa kohë ndërsa këtë e ka shkaktuar thatësira e rëndë, ndryshimet klimatike dhe ndërtimi i digave ujore.

Studiuesit e Uellsit Jugor kanë thënë se kjo specie është në rrezik të zhdukjes nga disa prej lumenjve australianë nëse vazhdohet degradimi i lumenjve dhe habitateve ku sqeporët qëndrojnë.

Kjo kafshë ,që pjesën më të madhe të jetës e kalon në ujë, nuk mund të jetojë në ambiente të thata dhe nëse degradimi do të vazhdojë, zhdukja e tij është evidente. Si zgjidhje po shohin krijimin e lumenjve artificialë./ KultPlus.com

https://www.reuters.com/video/watch/idOVD5SMTT7

Të fundit

Të ngjajshme