Talebanët do të ndalojnë muzikën në Afganistan

26 Gusht, 2021 - 11:44 pm

Një udhëheqës taleban ka njoftuar se muzika do të ndalohet në Afganistan dhe grave do t’u kërkohet të udhëtojnë me një udhëheqës burrë në udhëtimet që zgjasin disa ditë, edhe pse ai premton se talebanët do të jenë më liberalë sesa ishin 20 vjet më parë.

Në një intervistë për New York Times, zëdhënësi i talebanëve Zabihullah Mujahid tha se ndërsa gratë përfundimisht do të lejohen të kthehen në punë dhe të shkojnë në udhëtime në shkollë dhe spitale, por ato do të kenë nevojë për një udhëheqës mashkull për udhëtime që zgjasin disa ditë.

Dhe muzika do të ndalohet në vend.

“Muzika është e ndaluar në Islam, por ne shpresojmë se ne mund t’i bindim njerëzit të mos bëjnë gjëra të tilla, në vend që t’i bëjmë presion”, tha Mujahid.

Megjithatë, ai tha se gjërat do të jenë ndryshe nën këtë sundim taleban sesa regjimi i mëparshëm.

“Ne duam të ndërtojmë të ardhmen dhe të harrojmë atë që ndodhi në të kaluarën”, tha ai, duke hedhur poshtë raportet se talebanët tashmë po marrin hak ndaj atyre që i kundërshtuan dhe po përpiqen të rivendosin kufizimet e ashpra ndaj grave./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme