Talebanët largojnë ministrinë e grave

18 Shtator, 2021 - 9:01 am

Ministria talebane e Arsimit urdhëroi nxënësit e shkollave të mesme të ktheheshin në shkollë, por nuk i përmendi fare vajzat dhe Ministria e Grave u shfuqizua.

Punëtorët në kryeqytetin afgan, Kabul, zëvendësuan bordin e ministrisë së grave me komitetin moral të policisë talebane, dhe ish-punonjësit e atij departamenti thanë se nuk kishin më qasje në ndërtesë.

Pllaka e re është shkruar në një përzierje të arabishtes dhe Dariusit dhe lexon “Ministria e Lutjes dhe Promovimit të Virtytit dhe Parandalimit të Zëvendës”, raporton Reuters, transmeton KultPlus.

Ish -punonjësit në ministri thanë se ata u përpoqën të ktheheshin në punë për disa javë, por atyre iu tha që të qëndronin në shtëpi, sipas regjistrimeve të bëra para institucionit. Hyrja në ndërtesë u mbyll të enjten, tha njëra nga gratë.

Kujtojmë se talebanët, të cilët morën pushtetin muajin e kaluar pas tërheqjes së forcave amerikane, më parë sunduan vendin nga 1996 në vitin 2001.

Vajzat nuk lejoheshin të shkonin në shkollë në atë kohë, dhe gratë nuk mund të punonin ose të arsimoheshin.

Ajo imponoi interpretimin e saj të ligjit të Sheriatit, i cili përfshinte kode të rrepta të veshjes, ekzekutime publike dhe fshikullim. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme