Të hënën hapet shkolla e re e muzikës ‘Halit Kasapolli’ në Pejë

21 Maj, 2022 - 12:00 pm

Të hënën me 23 Maj në ora 12:00, bëhet ceremonia e hapjes e shkollës së RE e muzikës “Halit
Kasapolli”. Pas shumë dekadash pune në kushte jo të mira këtij kapitulli po i vjen fundi. Tashmë
qyteti i Pejës po bëhet me shkollë të re, shkollë e cila është ndërtuar dhe dizajnuar sipas
standardeve të larta duke ju përshtatur specifikave të veçanta që kërkohën në muzikë. Nxënësit
dhe gjeneratat e ardhshme padyshim që do të gjejnë frymëzim. Po punohet vazhdimisht që
shkolla në të ardhmen të plotësohet me instrumente dhe drejtime të citat janë në mungesë të cilat
do të ndikojnë drejtpërdrejtë në zhvillimin e gjeneratave të reja, kështu qyteti i Pejës gjithnjë po
bëhet më i pasur.

“Ndihem shumë e lumtur për hapjen e objektit të ri shkollor, të shkollës së muzikës “Halit
Kasapolli“ në Pejë, objekt me standarde që plotëson gjithë nevojat e të mësuarit bashkëkohor. Në
ngritjen time profesionale Shkolla “Halit Kasapolli” ka vend të veçantë për shkak se rrugëtimi im në
profesionin e pianistes, dhe ngritja e përgjithëshme profesionale, lidhen me këtë shkollë. Shkolla e
muzikës „Halit Kasapolli“ ka qenë pishtar i suksesit tim brenda dhe jashtë Kosovës, andaj gëzohem
që gjeneratat e reja do të kenë një objekt shkollor modern që do tua lehtësojë procesin mësimor.
Në këto kushte moderne, do te jem afër gjeneratave premeteuse për të ndihmuar në avancimin e
tyre profesional. Angazhimi im maksimal e profesional dhe i stafit tim të respektuar, do të jenë
gjithmonë pranë dhe në shërbim për gjeneratat e reja”. -tha Rreze Kastrati, Drejtore e shkollës.

Ceremonia e hapjes fillon në ora 12:00. Të pranishëm do të jenë përsonalitete të shquara të
vendit. I pranishëm poashtu do të jetë edhe kryetari i Komunës së Pejës, z. Gazmend Muhaxheri
nga i cili është është inicuar kjo ide. Shkolla e muzikës është gjithnjë falenderuese ngaj kryetarit z.
Muhaxheri për mbështetjen e tij të fuçishme në realizimin e qëllimeve tona, kushteve të punës të
cilët janë krijuar për të qenë pjesë e rezultateve dhe suksesve sa më të mira për qytetin e Pejës./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme