Të pagëzohet ndonjëra nga bibliotekat me emrin e shkrimtarit për fëmijë Rexhep Hoxha

16 Korrik, 2019 - 4:31 pm

Po shkojnë në amshim krijuesit letrarë për fëmijë në Kosovë. Po na varfërohet udha krijuese e këtij krahu të leterësisë, që ndër vite për lexuesit e vegjël dhuruan libra me poezi, tregime, drama me mesazhin për rritën dhe edukimin e mbarë të tyre.

Këto ditë na dha lamtumirën e fundit, klasiku i letërsisë dhe mësuesi si shkollë për krijuesit për fëmijë në Kosovë, shkrimtari Rexhep Hoxha.

Ne që u rritëm me krijimtarinë e tij, vepra e tij na mësoi sesi bëhet Atdheu…!

Në këtë nismë letrare, propozoj që Drejtoritë për Arsim dhe Kulturë të komunave në Kosovë të shqyrtojnë mundësitë që ndonjëra nga bibliotekat e qyteteve tona të marrë emrin e shkrimtarit të dashur për fëmijë Rexhep Hoxha.

Kjo nismë letrare mos të mbetët vetëm në letër./Skender Karaçica/KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme