Të rinjtë mësojnë mbi fotoreportazhin në Muzeun Marubi

24 Janar, 2023 - 3:36 pm

Në Muzeun Kombëtar të Fotografisë “Marubi”, janë ngritur atelierët e edukimit për fotoreportazhin. Ato janë një seri punëtorish analitike mbi ekspozitën e Michel Setboun “Fotoreporteri në kohën e duhur, në vendin e duhur”, ku shfaqen imazhe të Shqipërisë së viteve 1980 deri në vitin 1991, me rrëzimin e sistemit dhe ngjarjet e lidhura me të.

Nisur nga fotografi e shkrime të gazetave të kohës, nxënësit e shkollave të mesme, të ndarë në grupe, punojnë mbi seri fotografike të ekspozitës duke ndërtuar një fotoreportazh që reflekton kohën e problematikat, e duke nxitur njëkohësisht edhe analizën e ngjarjeve e mendimin kritik.

Në punëtorinë e dytë ishin pjesëmarrës nxënës të  gjimnazit “Oso Kuka” dhe të departamentit të gjuhës frënge të Universitetit të Shkodrës./atsh/ KultPlus.com

Të ngjajshme