Teatri Kombëtar i Kosovës shënon Ditën e Tokës me mbjelljen e luleve e pastrimin e TKK-së

22 Prill, 2022 - 12:01 pm

Sot shënohet Dita e Tokës e cila është vendosur në 22 prillin e vitit 1970. Në këtë datë 20 milionë amerikanë morën pjesë në demonstratën mjedisore nga më spektakolaret që u quajt “Dita e Tokës”.

Edhe në Kosovë pothuajse çdo vit kjo ditë shënohet përmes mbjelljes së fidanëve dhe pastrimit të ambientit, aktivitete këto që organizohen në komuna të ndryshme dhe nga grupe individësh.

Për shënimin e kësaj ditë, Teatri Kombëtar i Kosovës sot ka marrë iniciativë për mbjelljen e luleve dhe drunjëve si dhe pastrimin e ambientit në Teatrin Kombëtar të Kosovës.

Punëtorët e teatrit dhe vetë artistët janë parë duke pastruar e mbjellë lule të ndryshme para teatrit e në këtë formë duke përcjellë një mesazh të mirë për gjithë qytetarët. / KultPlus.com

Të ngjajshme