Tetori, muaji i ndërgjegjësimit mbi sindromën Down

3 Tetor, 2020 - 9:55 am

Tetori është muaji i ndërgjegjësimit mbi sindromën Down.

Zakonisht në muajin tetor mbahen shumë aktivitete që përshfijnë ndërgjegjësimin e shoqërisë mbi të drejtat dhe potencialin e individëve me sindromën Down, ndërkaq, këtë vit akoma nuk është paralajmëruar ndonjë aktivitet i tillë pasi situata pandemike me shumë gjasë do të pamundësojë aktivitete të tilla.

Termi sindromë nënkupton një varg karakteristikash të cilat shfaqen së bashku.

Për herë të parë sindroma Down është përshkruar në një punim akademik të dr. Longdon Down, në vitin 1886, për nder të të cilit është emërtuar me po këtë emër.

Sindroma Down nuk është sëmundje, ndaj dhe nuk ofrohet kurë mjekësore për të. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme