TETRIS, loja e famshme tash e 30 vite

2 Korrik, 2019 - 5:10 pm

Me 6 qershor të vitit 1984, Alexey Pajitnov e ndërtoi lojën e quajtur Tetris.

Që nga ajo kohë, Tetrisi ka mbetur ndër lojërat më të mira dhe më të luajtura në mbarë botën. Video-loja është atraktive dhe për gjenerata me radhë ka qenë mënyrë për tu argëtuar.

Tetrisi është softueri i parë i tillë që u eksportua nga Bashkimi Sovjetik për në Amerikë.

Me kalimin e viteve Tetrisi u fut edhe si pjesë e kompanive të mëdha dhe bizneseve të mëdha, përfshirë këtu edhe IPods.

Tetris basic game.gif

Tetrisi përbëhet nga figura tetromino, forma gjeometrike katrore të cilat duhet bashkuar e përshtatur për të arritur deri në formën finale dhe përfundimin me sukses të misioneve, shkruan KultPlus.

Sot në plot vende ende luhet tetris, aty ku loja shitet ose ku është inkuadruar si pjesë shtesë.

Tetrisi është loja e tetë në botë me më së shumti kohëzgjatje: 34 vite e pesë muaj. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme