Toyota po ndërton “qytetin e së ardhmes” për 2000 familje, mundësuar nga robotët dhe inteligjenca artificiale

27 Shkurt, 2021 - 10:56 pm

Toyota ka filluar ndërtimin e një qyteti inteligjent në 70 hektarë tokë në Japoni që do të punojë mbi inteligjencën artificiale, teknologjitë futuristike dhe do të shërbejë si “laborator i gjallë”, ka njoftuar kompania, transmeton “Independent”.

Ndërtimi filloi këtë javë në projektin e quajtur “Qyteti i endur”, në një vend në bazën e malit Fuji të Japonisë, rreth 62 milje nga Tokio.

Qyteti po projektohet si një terren testimi për teknologjitë që mund të përhapen nëpër mjedise urbane, duke përfshirë robotikën, shtëpitë e ndërlidhura inteligjente dhe inteligjencën artificiale.

Toyota, e cila njoftoi për herë të parë projektin në janar të vitit të kaluar, ka thënë se qyteti do të ketë tre lloje rrugësh të cilat janë të gjitha të lidhura me njëra-tjetrën në nivelin e tokës – një rrugë për këmbësorët, një për njerëzit që përdorin vetura personale, dhe një i dedikuar vetëm për veturat që ecin vet. Kompania ka thënë po ashtu se do të kishte një rrugë konvencionale që kalonte nën qytet për të siguruar transportin e mallrave.

Faza e parë e projektit do të përfshijë rreth 360 banorë të moshave të ndryshme, duke u rritur në dy mijë me përfshirjen e disa punonjësve të Toyotas dhe familjet e tyre, si dhe shkencëtarë dhe shpikës të cilët do të vlerësojnë efektivitetin e zgjidhjeve të ndryshme teknologjike./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme