Turistë edhe në llixhat e Sarandoporit në Leskovik, publikohen pamje (VIDEO)

23 Korrik, 2023 - 7:31 pm

Shqipëria është e bekuar me të gjitha thesaret që natyra mund të ofrojë.

Llixhat e Sarandoporit, 10 km në jug të qytetit të vogël të Leskovikut janë një nga vendet që po tërheqin gjithmonë e më tepër vizitorë e turistë.

Kryeministri Edi Rama, solli pamje nga ky oaz, që përveç bukurisë natyrore, këto burime termale kanë dhe mjaft vlera natyrale kurative.

“Llixhat natyrale dhe kurative të Sarandoporit në Leskovik”, shkroi Rama.

Llixhat në Leskovik janë burime termale të pasura me kripëra të ndryshme, të cilat trajtojnë disa lloje sëmundjesh.

Temperatura e ujërave shkon nga 29 ­- 40 gradë celsius.

Janë burimet fantastike të ujërave termale, krejtësisht natyrale dhe të pasura me veti të panumërta shëruese për çdo sëmundje. Një mundësi e artë për turizëm shëndetësor, me një potencial të jashtëzakonshëm kurativ e mbi të gjitha përthithës i turistëve të huaj.

Të pasura me sulfate dhe lëndë minerale, ato kanë efekte kurative të reumatizmës, lëkurës dhe sistemit nervor./ATSH/KultPlus.com

Të ngjajshme