UNICEF dhe USAID bashkojnë forcat – derë më derë në fushatë për vaksinim kundër COVID-19

2 Dhjetor, 2021 - 6:00 pm

UNICEF dhe USAID kanë bashkuar forcat për të përmirësuar qasjen në vaksina për popullatat e cenueshme në Kosovë, për t’u siguruar që ata janë të fuqizuar për të kuptuar përfitimet, dhe për të rritur kërkesën për vaksinimin kundër COVID-19, shkruan KultPlus.

Lajmin e ka bërë të ditur Programi i Unicefit në Kosovë, ku ka thënë se në bashkëpunim me organizata lokale kanë nisur fushatën derë më derë për vaksinim kundër COVID-19.

“Askush nuk lihet pas në këtë proces”, është edhe motoja e këtyre dy organizatave, që kanë për qëllim të arrijnë 25 mijë individë nga komunitetet rom, ashkali dhe egjiptian dhe familjet që jetojnë në varfëri të vaksinohen kundër COVID-19.

Një ekip i mrekullueshëm, i quajtur “Ekipi i Qendrës së Komunikimit” (Communications Hub Team), po bën përpjekjet e tyre të palodhura në punën e përditshme të këtij projekti. Ata po punojnë me vullnetarë të punës në terren, me OJQ dhe qendra shëndetësore komunale dhe po përdorin kanale komunikimi për të përhapur mesazhe për vaksinim.

Nol Sahatçiu do të punojë në komunikimin strategjik dhe do të udhëheqë Comms Hub. – Fillojeta Konjuhi, e cila do të punojë për mbarëvajtjen e proceseve administrative dhe monitorimin e aktiviteteve në terren . – Dhe Artan Sadiku do të mbështesë qendrën në shkencat e sjelljes dhe monitorim e evaluim. /KultPlus.com

May be an image of 1 person, standing and text that says 'or every unicef A icef nicef unio'
Artan Sadiku
May be an image of 1 person, standing and text that says 'f un unicef ice'
Fillojeta Konjuhi
May be an image of 1 person
Nol Sahatçiu

Të fundit

Të ngjajshme