Universiteti Fehmi Agani me aktivitete në Ditën Ndërkombëtare të Përkujtimit të Holokaustit

24 Janar, 2022 - 10:15 pm

Universiteti Fehmi Agani më 27 janar organizon disa aktivitete në Ditën Ndërkombëtare të Përkujtimit të Holokaustit, përcjell KultPlus.

Më poshtë gjeni agjendën e plotë:

Dita Ndërkombëtare e Përkujtimit të Holokaustit 27 Janar 2022

Vendi: Shkolla e Muzikës “Prenk Jakova”, Gjakovë Ora: 12.00-13.00

RENDI I DITËS

12:00-12:10

Muzika korale interpretuar nga prof. Kastriot Sada

12:10-12:15

Fjala e hapjes – Prof.ass.dr. Artan Nimani Rektor i Universitetit të

Gjakovë “Fehmi Agani”

12:15 12:20

12:20-12:25

Përfaqësues i Qeverisë së Republikës së Kosovës

Z. Nachman Shai (Ministri i Izraelit për Çështjet e Diasporës) – fjalimi i regjistruar Prof.dr. Fjala e Ruzhdi Sefës nga Shoqata e Intelektualëve

12:25-12:30

‘Jakova’ në Gjakovë Fjala e z. Ridvan Berisha – nga Organizata Hebraike e Kosovës

Në kujtim të Elie Wiesel (1928-2016)

12:30-12:35

12:35 12:45

Prof.ass.dr. Ligjërata e Mimoza Hasani Pllanës për jetën dhe veprën e Elie Wiesel

12:45-12:50

Ass. Lorina Pervorti lexon pjesë të zgjedhura të fjalimit të Elie Wiesel në Shtëpinë e Bardhë (12 Prill, 1999)

12:50-13:00

Z. Velislav Radev do të prezantojë një film të shkurtër kushtuar Dimitar Peshev. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme