Universiteti i Prishtinës zë vendin e 11-të si më i miri në rajon

27 Korrik, 2020 - 2:27 pm

Universiteti i Prishtinës ka kryesuar në renditjen e universiteteve në mesin e institucioneve shqipfolëse.

Sipas rangimit të fundit të Webometrics-it, në kategorinë e Transparencës, Universiteti i Prishtinës zë vendin e 1745-të në botë dhe është universiteti i 11-të më i mirë në rajon.

Rangimi i Transparencës merr parasysh citimet nga profilet institucionale në Google Scholar. Për secilin universitet nxirren të dhënat e citimeve nga 210 profilet publike me më shumë citime, prej të cilëve mënjanohen 20 autorët më të cituar.

Kjo metodë siguron pavarësi nga ndikimi i madhësisë së institucionit dhe përfaqësueshmëri nga profilet e mbetura. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme