Ushtarët e Kosovës vlerësohen lartë nga Garda nacionale e Iowa-së

20 Janar, 2021 - 3:40 pm


Konsullata e Republikës së Kosovës në Iowa ka njoftuar se Garda nacionale e këtij shteti ka prezantuar ndër të tjera para ligjvënësve edhe koordinimin me FSK-në dhe kontributin e ushtarëve të Kosovës në misionet e paqes në Lindjen e Mesme.

Gjatë prezantimit të rregullt vjetor të gjendjes së Gardës nacionale para ligjvënësve të Iowa-së si dhe Guvernatores Kim Reynolds, Gjenerali Benjamin Corell ata folën edhe për zbarkimin e parë të FSK-së së bashku me ushtarët e SHBA-ve jashtë vendit.

Njoftimi i plotë:

Ushtarët e Republikës së Kosovës vlerësohen lartë nga Garda nacionale e Iowa-së. Gjatë prezentimit të rregullt vjetor të gjendjes së Gardës nacionale para ligjvënësve të Iowa-së si dhe Guvernatores Kim Reynolds, Gjenerali Benjamin Corell ndër të tjera prezentoj edhe koordinimin me FSK për kontributin e ushtarëve tanë në misionet e paqes në Lindjen e Mesme.

Zbarkimi i parë i FSK-së së bashku me ushtarët e SHBA-ve në një mision jashtë shtetit tonë u cilësua si përparim i Kosovës nga konsumues i sigurisë drejt kontribuesit për siguri në botë.

Partneriteti në mes Republikës së Kosovës dhe Shtetit të Iowa-së e ka zanafillën në bashkëpunim ushtarak por është zhvilluar edhe më shumë në fushat tjera si arsim, kulturë, ekonomi, etj.

Kosova është e bekuar për miqësinë e përjetshme me SHBA-të.

Faleminderit Gjeneral Corell, faleminderit Guvernatore Kim Reynolds, faleminderit popullit të Iowa-së dhe SHBA-ve. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme