Ushtarët zviceranë po përballojnë Covid-19 duke shërbyer në shtëpi

17 Janar, 2021 - 4:06 pm

Për të zvogëluar rrezikun e përhapjes së Covid-19 në kazermat e saj, ushtria zvicerane ka vendosur që disa mijëra rekrutë të saj do të fillojnë shërbimin e tyre ushtarak në shtëpi.

“Kjo është një gjë krejt e re”, pranon Daniel Reist, zëdhënësi i ushtrisë zvicerane, i cili shton se “kjo është zgjidhja ideale”.

E konsideruar si një shtyllë e kombit, ushtria zvicerane është e organizuar si një milici: e mbikëqyrur nga disa mijëra profesionistë, rekrutët duhet të kryejnë shërbimin ushtarak të paktën katër muaj përpara se të thirren çdo vit për të marrë pjesë në seancat e trajnimit.

Këtë vit, rreth 15 000 të rinj dhe të reja zviceriane u desh të bënin shërbimin e tyre ushtarak, të quajtur gjithashtu “shkollë rekrutimi”.

Por, në rast të një mbërritje masive midis këtyre të të rinjve të infektuar me Covid-19, ushtria kishte frikë se nuk kishte kapacitetin për t’u kujdesur për ta./ata/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme