Utalaya inspiron të rinjtë për dashurinë ndaj natyrës, 20 të rinj në punëtorinë e turizmit malor

8 Dhjetor, 2021 - 2:35 pm

Me përkrahje të Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, është organizuar trajnim dy ditor në bjeshkatari, yoga, praktikat e kampingut, aktivitete rekreative në natyrë, punëtori për turizmin malor dhe punën e guidës me të rinj të zonave të ndryshme të Kosovës.

Trajnimi është implementuar nga Fondacioni Utalaya, dhe ka pasur për qëllim angazhimin e të rejave dhe rinjve në aktivitete sportive/rekreative në natyrë përmes ecjes malore.

Ky aktivitet u realizua në dy faza: (1) prezantimin online dhe përzgjedhjen e të rinjve; (2) realizimi i projektit ne terren, ku 20 nxënës patën mundësinë të ndjekin trajnimin në fshatin Zaplluzhë, në afërsi të Maleve të Sharrit./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme