Vajza e Madeleine Albright: Sa herë kishim nevojë për të ajo e hapte telefonin dhe vinte shpejt tek ne

27 Prill, 2022 - 7:02 pm

Vajza e ish-sekretares Madeleine Albright, ka thënë se nëna e saj ishte aty për të gjithë familjes sa herë që ata kishin nevojë, pa marrë parasysh se çfarë angazhime kishte.

Ajo tha se nëna e saj kishte energji të pashterrshme.

Vajza e ish-sekretares ka kujtuar disa nga momentet më të bukura që nga vegjëlia.

“Pa marrë parasysh se çfarë barre kishte mbi vete, sa nga bota kishte në pjatën e saj, gjithmonë e dinim se sa herë të kishin nevojë për të, ajo do ta hapte telefonin dhe do të vinte shpesh tek ne. Tek ajo kishte afate, kishte orare, kishte energji të pashterrshme. Ajo e përshkruante vetën si optimiste që brengoset shumë dhe ne jemi dëshmitarë të brengave të saj”.

“Të gjitha nënat kanë ato të metat e veta. Ne motrat e dëgjonim nënën duke folur për ato atomet dhe molekulat. Nëna ngritej shumë më herët, për të punuar në disertacionin e doktoratës, për të na përgatitur mëngjesin dhe çantat”.

“Kur shkonim në kampe verore, ajo gjithmonë na dërgonte letrat për atë që e mendonte, për gjendjen e kopshtit ose të gypave të ujit ose nëse ne mendonim që është mirë që ajo të merrte një pozitë në kryeqytet”.

“Dorëshkrimi i saj ishte shumë i veçantë dhe i palexueshëm. M-jat dukeshin sikur e-ju. Nënshkrimi i saj dukej sikur Wadeleine Albright”. /klankosova/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme