Vajzat dhe gratë e Kosovës që shkëlqyen në botë – Uta Ibrahimi

8 Mars, 2022 - 4:45 pm

KultPlus ju sjell 25 vajzat dhe gratë e Kosovës që u shndërruan në zërin e vajzave, djemve, grave dhe burrave të Kosovës.

Vajzat dhe gratë e Kosovës po vazhdojnë të shkëlqejnë në fusha të ndryshme, duke shndritë nëpër botë.

Me rastin e 8 Marsit, KultPlus ka përzgjedhë 25 vajza e gra që nëpërmjet fjalimeve, performancës, muzikës, sportit, filmit e biznesit kanë ngritë dhe kanë përfaqësuar vendin në mënyrë dinjitoze, e duke shndërruar Kosovën në një Kosovë të artë, në një Kosovë që synon Oscar, në një Kosovë që me rrëfimet e nxjerra po nga ky vend, i ka treguar botës po për dhimbjen, kurajën dhe guximin e vajzave dhe grave të vendit më të ri në kontinentin e vjetër.

Po këto vajza dhe gra u shndërruan në inspirimin e shumë vajzave, djemve, grave e burrave, të cilët kuptuan se ëndrrat nuk duhet dhe nuk mbeten vetëm ëndrra.

Në vazhdim, KultPlus iu sjell alpinisten, Uta Ibrahimi, e cila ka një karrierë të jashtëzakonshem dhe sukseset nuk i mungojnë asnjëherë.

Së fundmi është realizuar edhe një dokumentar për të me emër “Uta – The Climb for Kosovo”, ku edhe ka fituar disa çmime ndërkombëtare dhe emri i Ibrahimit është jehuar kudo nëpër botë. /KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme