Vdiq gazetari dhe arsimtari i gjuhës rome, Nexhip Menekshe

14 Shtator, 2019 - 4:17 pm

Pas një sëmundje të shkurtë, sot ka vdekur dramaturgu, gazetari, arsimtari i gjuhës rome dhe Drejtori i Radios “Romano Avazo” në Prizren, Nexhip Menekshe (1966-2019).

Menekshe kohë më parë realizoi dramën “Na ishte se ç’na ishte një Kujtim Paçak”, nën regjinë e Kaltrim Balajt, e cila u shfaq në muajin prill në Shtëpinë e Kulturës “Xhemajli Berisha” në Prizren.

Fatmir Menekshe ka pasur barrën kryesore në këtë shfaqje, në rolin e Kujtim Paçakut.

Shfaqja u trajtua me anë të fragmenteve nga jeta e Kujtim Paçakut.

Shumica e lojërave skenike ishin të bazuara në fragmente të punës së intelektuale të Paçakut, si fuqi njerëzore e liderit, e tolerancës, e drejtësisë dhe më shumë e kreativitetit, që i lartëson poezitë e shkruara të tij. /KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme