Vijon puna për përforcimin e strukturës mbajtëse në kalanë e Gjirokastrës

12 Janar, 2022 - 1:05 pm

Fondi Shqiptar i Zhvillimit po vijon punimet në qytetin e gurtë, në kuadër të projektit për parandalimin e humbjes së strukturave të trashëgimisë në Kalanë e Gjirokastrës, pjesë e programit për zhvillimin e integruar urban dhe turizmin.

Ky projekt financohet nga Banka Botërore dhe zbatohet nga Fondi Shqiptar i Zhvillimit.

Aktualisht në dy zona kanë përfunduar punimet përforcuese me vendosjen e ankerave shkëmbore dhe vendosjen e rrjetave metalike dhe janë duke vazhduar punimet me proceset e gërmimit, pastrimit të inerteve etj.

“Puna konsiston në përforcimin dhe konsolidimin e strukturës mbajtëse të kalasë si dhe në ndërhyrjet ruajtëse dhe mbrojtëse për monumentin e kulturës në zbatim të ligjit për trashëgiminë kulturore dhe muzetë”, bën të ditur FSHZH./atsh/ KultPlus.com

Të ngjajshme