“Virgjiniteti është shpikje e burrave”, grafitet e aktivisteve në muret e Mitrovicës

25 Prill, 2021 - 10:12 pm

Kolektivi për Mendim dhe Veprim Feminist sonte ka zhvilluar një aksion simbolik me grafite në muret e qytetit e Mitrovicës, me mbishkrime që denoncojnë dhunën sistemike ndaj grave në Mitrovicë, shkruan KultPlus.

Nëpërmjet një postimi në Facebook Kolektivi për Mendim dhe Veprim Feminist ka shkruar se përmes grafiteve që kundërshtojnë kontrollin e burrave mbi trupin e grave, dhunimin e tyre në shtëpi, hapësirat publike u ngjyrosën me revoltë dhe refuzim të çfarëdo shtypje ndaj secilës grua dhe vajzë.

“Përmes grafiteve që kundërshtojnë kontrollin e burrave mbi trupin e grave, dhunimin e tyre në shtëpi, rrugë e institucione, ngacmimin seksual në shkolla, e robërimi e tyre nga burrat, hapësirat publike u ngjyrosën me revoltë dhe refuzim të çfarëdo shtypje ndaj secilës grua dhe vajzë”, thuhet ndër të tjera në postimin e tyre./ KultPlus.com

Sonte në Mitrovicë, aktiviste e aktivistë përshkuan qytetin me mbishkrime që denoncojnë dhunën sistemike ndaj…

Posted by Kolektivi për Mendim dhe Veprim Feminist on Sunday, April 25, 2021

Të fundit

Të ngjajshme